Op de mooiste locatie van Almere Haven
Onze wisselende menukaart biedt verrassende gerechten op Bourgondische wijze met een knipoog naar diverse streken ter wereld. Deze gerechten worden met zorg a la minuut van dagverse producten bereid in onze kleine open keuken.
We nemen graag de tijd voor u, wij hopen u ook…
Het bereiden van onze gerechten neemt tijd in beslag en we laten u rustig genieten. Een avondvullend programma is daarom wat u kunt verwachten bij ons. Reken op een diner van ca. tweeënhalf tot drieënhalf uur.
KOUDE VOORGERECHTEN
als u moeilijk uw keus kunt maken, serveren we een ruim
assortiment van onze koude en warme voorgerechten
Vanaf 2 personen te bestellen.
STAPELAAR 16,75
krokant filodeeg belegd met gerookte zalm, gerookte
paling en Hollandse garnalen met citroenmayonaise
EENDENLEVERTERRINE 17,50
huisgemaakte terrine van verse eendenlever,
vijgen compote en briochetoast
CARPACCIO BIJ BRONS 13,75
licht gerookte ossenhaas dun gesneden met
huisgemaakte truffelmayonaise
AUBERGINE & BUFFELMOZZARELLA 14,75
gemarineerde tomaten, pesto en pecan noten
HOLLANDSE GARNALEN COCKTAIL 17,75
rijkelijk portie van Hollandse garnalen met
een romige cocktailsaus
WARME VOOR- OF TUSSENGERECHTEN
UIENSOEP 8,75
huisgemaakt zoals in de Parijse hallen met een krokante Parmezaan stick
SLAKKEN OP DE WIJZE VAN BRONS
huisgemaakte kruidenboter, tomaat, spekjes en kaas 13,75
GAMBA PANNETJE 14,75
black-tigergamba’s, knoflook, ui, kastanjechampignons,
paprika met kruidenboter en Parmezaanse kaas uit de oven
GEGRILDE COQUILLES 17,75
casereccepasta, krokante Pata Negra, truffelroomsaus
Bij onze voorgerechten serveren wij brood en uitgebreid garnituur.
VISGERECHTEN
VISPALLET 29,75
vijf verschillende soorten zeebanket, zeebaars, zeewolf,
kabeljauw, coquille en gamba met een kreeftensaus
ZALM EN GAMBA 28,75
heerlijke zalm en gamba’s waarbij een
saus met een oosters tintje
VEGETARISCH
PADDENSTOELEN RISOTTO 19,75
met Shi-mei paddenstoelen, vegan room en
Parmezaanse kaas
Als plat of bruisend water serveren wij gezuiverd water uit eigen tap. Dit spaart het milieu, geen CO2 uitstoot bij de productie, onnodig transport en voor u als gast goedkoper. Wij serveren geen kraanwater.
VLEESGERECHTEN
Ons vlees is 100 procent biologisch en/of van diervriendelijke oorsprong.
TOURNEDOS 32,50
Van Hollandse dikbil koe, 200 gr. botermals met een
groene peper roomsaus
ENTRECÔTE 29,50
gegrilde entrecôte 250 gram, huisgemaakte knoflook
mayonaise en gefrituurde uiringen
KALFSZWEZERIK 31,50
krokant gebakken, truffelroomsaus
HERTENRUGFILET 29,50
met een saus van Pedro Xeminez en
gebakken oesterzwammen
KALFSRIBEYE VAN DE GRIL 30,50
250 gram met huisgemaakte Bearnaise saus
CHATEAU BRIAND STROGANOFF per 2 personen 77,50
Dubbele runder haasbiefstuk 500 gram van de Hollandse dikbil koe
met een heerlijke aan tafel bereide Stroganoff saus. Alleen per 2 personen
te bestellen of een veelvoud hiervan!
Wist u dat wij meer dan 20 soorten wijn per glas schenken? Zo hebben wij bij ieder gerecht altijd de juist bijpassende wijn. Bekijk eens onze uitgebreide wijnkaart of vraag onze medewerkers om een wijnadvies.
4-gangenmenu Bij Brons
Dagelijks wisselend 4-gangenverrassingsmenu.
Laat u eens meenemen door onze chef op een culinaire reis.
52,50
5-gangenmenu Bij Brons
Dagelijks wisselend 5-gangenverrassingsmenu.
Laat u eens meenemen door onze chef op een culinaire reis.
57,50
Zowel voor het 4-, als 5-gangendiner kunnen wij voor u een bijpassend wijnarrangement creëren. Ook schenken wij indien gewenst een chauffeursarrangement.
De 4- en 5-gangenmenus zijn te bestellen tot 20.30 uur.
De menu’s zijn alleen te bestellen voor de gehele tafel. Het menu wordt door de chef bepaald, wijzigingen hierin zijn helaas niet mogelijk.
Bij al onze hoofdgerechten serveren wij aardappelgratin en seizoen salade. Als extra kunt u bij bestellen onze befaamde extra krokante frites met mayonaise € 5,50.
NAGERECHTEN
CHEESECAKE VAN WITTE CHOCOLADE 9,75
huisgemaakt met salted caramel
CRÈME BRÛLÉE 9,50
brandend aan tafel gebracht met karamelijs
NIGHTKISS 43 10,50
overheerlijke ijsdrank van Horachatta 43, passievrucht
witte chocolade en cava, een unieke afsluiter
DAME BLANCHE 10,75
op onze royale wijze, vanille-ijs, geschaafde amandelen
en warme chocoladesaus van Belgische chocolade
CRÊPES SUZETTE 13,75
flensjes, vanille-ijs, sinaasappelsaus
aan tafel geflambeerd met Grand Marnier
KAASASSORTIMENT 14,75
5 mooie rijpe soorten kaas in wisselende samenstelling
FRIANDISES p.p. 2,00
heerlijk bij de koffie of thee huisgemaakte
zoete lekkernijen.
Voor bij uw dessert hebben wij heerlijke dessertwijn of een mooie port.
KOFFIESPECIALITEITEN
KOFFIE 3,25
ESPRESSO 3,25
CAPPUCCINO 3,75
DUBBELE ESPRESSO 4,75
THEE diverse soorten thee van handgeplukte bladeren 3,00
Ook indien gewenst alle variëteiten koffie in decafé.
KOFFIE Bij Brons (met perenlikeur) 9,75
IRISH KOFFIE (met Ierse whisky) 9,75
FRENCH KOFFIE ( met Grand Marnier) 9,75
BRASILIAN KOFFIE ( met Tia Maria en Grand Marnier) 9,75
ITALIAN KOFFIE (met Amaretto) 9,75
DOM KOFFIE (met DOM Benedictine) 9,75
KISS OF FIRE (met Cointreau en Kahlua) 9,75
Voor bij de koffie of thee kunt u natuurlijk ook een keus maken uit onze cognacs, armagnacs, calvados, grappa’s of likeuren om het geheel te completeren.
Heeft u een allergie? Als u dit aan onze medewerkers laat weten, kan de keuken u op de juiste wijze adviseren bij uw keus, en waar mogelijk een gerecht aanpassen.
SPECTACULAIR
Tournedos Stroganoff aan tafel geflambe op de wijze van chef-kok John Brons
Openingstijden zijn van woensdag t/m zondag vanaf 17.30 uur tot 24.00 uur. Keuken geopend t/m 21.30 uur. Weer heerlijk genieten van de beleving om uit eten te gaan. Wel verzoeken wij u van tevoren te reserveren op 036-5401126. Reserveren via Whats app , op ons mobiele nummer of via de mail is helaas niet mogelijk!
Op een van de mooiste locaties in Almere is sinds 2009 Restaurant Bij Brons gevestigd, namelijk in de havenkom van Almere haven. Onze wisselende menukaart biedt verrassende gerechten op Bourgondische wijze met een knipoog naar diverse streken ter wereld. Deze gerechten worden met zorg a la minuut van dagverse producten bereid in onze kleine open keuken. Dit vergt wel enige bereidingstijd, heeft u haast, laat het ons weten zodat wij u kunnen adviseren bij uw keuze.
Op een van de mooiste locaties in Almere is sinds 2009 Restaurant Bij Brons gevestigd, namelijk in de havenkom van Almere haven. Onze wisselende menukaart biedt verrassende gerechten op Bourgondische wijze met een knipoog naar diverse streken ter wereld. Deze gerechten worden met zorg a la minuut van dagverse producten bereid in onze kleine open keuken. Dit vergt wel enige bereidingstijd, heeft u haast, laat het ons weten zodat wij u kunnen adviseren bij uw keuze.
Niet opgeprikt, maar relaxt en ontspannen in een leuke omgeving. Met relaties, familie of vrienden lachen, smaken ontdekken en genieten van een mooie fles of glas wijn. In een fijne ambiance genieten van en met elkaar van de mooie spijzen en dranken die wij te bieden hebben. Wij als team zullen er alles aan doen om uw avond te doen slagen en er voor zorg te dragen dat u met uw gasten zult genieten. Dan is onze missie ook geslaagd en hebben wij ons doel bereikt. Graag tot een volgend bezoek, Team Bij Brons.
En die liefde delen we graag!
John Brons eigenaar en chef-kok van Restaurant Bij Brons. Na ruim 25 jaar in de horeca en verschillende mooie keukens te hebben gewerkt hebben wij in oktober 2009 onze droom tot werkelijkheid mogen maken. Een kleine keuken met ontzettend veel mogelijkheden, waar ik met passie en trots onze vers bereide gerechten maak.
Yvonne Brons eigenaar en gastvrouw van Restaurant Bij Brons. Samen met mijn man John Brons zijn wij samen het pareltje van Almere Haven opgestart. Het belangrijkste vind ik dat onze gasten een avond uit beleven. Van binnenkomst tot het afscheid aan de deur moet men een tevreden gevoel hebben.
Tot snel !